Bierproefplateau Ketels

Op ons bierproefplateau presenteren wij maandelijks vijf verschillende, bijzondere bieren die geproefd kunnen worden. Deze maand op ons ketels:

 • Gulpener - Bio Urpilsner

  Bij de productie van deze biologische bieren worden 100% biologische granen en hop uit Limburg gebruikt, met door mergel gezuiverd water uit eigen bron. De bieren van Gulpener worden niet gepasteuriseerd waardoor je de oorspronkelijke pure smaak beleeft.Gulpener Ur-Pilsner bevat een mild-kruidige hopsmaak en een licht bittertje.

5% vol

 • Two Chef’s Brewing - Funky Falcon

Two Chefs Brewing is gestart in 2012 vanuit het idee om zelf een huis vol te krijgen met speciale en aparte bieren. Sinds 2012 zijn ze niet meer gestopt met bier brouwen. De Funky Falcon is een subtiele Saison. Dus ja, hij is funky, spicy en hoppy. Hij is gebrouwen met limoengras en een dosis verschillende hopsoorten. Daarbij komt een schaal fruit voorbij zoals grapefruit, limoen en citrusvruchten.

5,2% vol

 • de Molen - Dag & Dauw

  Brouwerij de Molen is een craftbeer brouwerij in Bodegraven en staat bekend om een brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. De Molen is een experimentele brouwerij, elke zes weken resulteert dat in een nieuw bier, nooit eerder gebrouwen en misschien ook nooit meer gebrouwen. De Molen Dag & Dauw is een heldere, amberkleurige IPA met witte kraag. Het aroma is een mix van citrusvruchten, mout en tonen van bloemen. De smaak is mildzoet en bitter. Lekker hoppig in de afdronk.

7,7% vol

 • Muifel Brouwerij - Broeder Everardus

  De Brabantse Muifelbrouwerij gevestigd in het dorp Berghem is gestart in 2006 en heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. Broeder Everardus is fruitig, licht hoppig en een opvallend moutige tripel, een volle body, een lichte kruidigheid uit de Hallertau hop en vol van koolzuur. De fruitigheid komt mooi naar voren en op het laatst word je geplaagd door een klein bittertje.

9% vol

 • Caldera - WestCoast

Caldera Brewing Company, gevestigd in Ashland, Oregon en werd opgericht in 1997. Caldera is de eerste ambachtelijke brouwerij in Oregon. Deze Amerikaanse stijl India Pale Ale is gebrouwen met veel body en een assertieve hopsmaak, bestaand uit Simcoe, Centennial en Amarillo hop. Dit licht troebel, koperkleurig bier heeft een lichte citrussmaak met lichte bittere hop en grapefruit.

4,9% vol

Bierproefplateau Seizoensbieren

 • Leffe - Blond

De eerste en tevens lichtste variant van Leffe is het goudblonde bier. Het is een zoetig bier met een alcoholpercentage van 6,6% en daardoor een heerlijk doordrinkbaar biertje. Hij is elegant, zacht en fruitig en heeft een pittige afdronk met een vleugje bittere sinaasappel.

6,6% vol

 • Gebrouwen door Vrouwen - Bloesemblond

Twee zussen uit Amsterdam zijn sinds 2013 bier aan het brouwen. Hun hobby begon thuis in de keuken, in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze leren brouwen en weten nu precies hoe ze een lekker fris, zoetig en goed bier kunnen creëren. Twee vrouwen met een fantastische missie: lekkere bieren brouwen, en vooral veel lol hebben tijdens het brouwen én opdrinken! Bloesem Blond is een helder blond bier met vlierbloesem. De vlierbloesem geeft een bloemig aroma en een frisse smaak.

6% vol

 • Antigoon - Blond

Brouwerij "The Musketeers" bekend van de Troubadour reeks brouwt ook deze Antigoon. Antigoon is een helder en goudblond bier met een romige schuimkraag van zeer fijne belletjes. In de neus een aangenaam licht fruitig aroma bestaande uit appel, bloemen en citrusvruchten met een vleugje kruidigheid. De lichtzoete volle aanzet en zeer evenwichtig afgeronde body blijft mooi hangen en dan komen de iets droge kruidige toetsen naar boven, eindigend in een zacht-bittere afdronk. De aanwezige aroma's en smaken zijn zeer mooi in balans met elkaar en deinen na de laatste slok langzaam weg, wat het bier zo mooi aangenaam drinkbaar maakt.

7% vol

 • Car d'Or - Blond

Car d'Or wordt gebrouwen door St. Feuillien volgens een origineel recept en is een blond bier van hoge gisting. Dit bier is speciaal gebrouwen ter ere van de culturele hoofdstad Mons, een plaatsje naast le Rœulx (waar St. feuillien is gevestigd). Helder en heeft een witte, luchtige kraag, in de neus is het heel zacht fruitig met fijne nuances van aromatische hop. De eerste slok is aangenaam zacht met een lichte abrikozentoets; daarna komt de subtiele bitterheid los. Car d’OR is rond en zacht, een prima dorstlesser.

6,5% vol

 • Duits Lauret - Blond

Brouwerij Duits&Lauret is opgericht in 2009 en sinds kort gevestigd in Fort Everdingen, waar momenteel een proeflokaal, winkel en kleinschalige natuurcamping gerealiseerd worden. Duits&Lauret Blond is een zeer verfrissende en complexe dorstlesser. Door de grote hoeveelheid aromatische hopsoorten zijn er in de geur veel bloemige en citrusachtige componenten te onderscheiden. Dit alles gecombineerd met een aangename bitterheid.

6,5% vol